top of page
DSC007868.jpg

Gravidfotografering tips

Gratulerer!!! Jeg gleder meg sikkelig å møte deg snart i studioet mitt og skaffe noe helt magisk med deg.  :-)

Før vi møtes til fotografering har vi muligheter til online konsultasjon som jeg virkelig anbefaler!

Her er også noe tips før konsultasjon. 

 Jeg blir veldig glad hvis du leser og forbereder deg godt til dagen vi møter.  

_DSC6613k.jpg
DSC0099222.jpg
DSC0956222.jpg
DSC094612.jpg

Hva liker du,
– og hva er du komfortabel med?

Gravidfoto kan tas på mange forskjellige måter. Ikke bare “stilen” på bildene kan gjøres på mange måter, men valg som innendørs, utendørs, påkledd, naken, avkledd men tildekket eller i en eksklusive kjoler. Dette er ting du bør tenke over.

Hva liker du? Og ikke minst: hva er du komfortabel med.

 

Søk gjerne på nettet etter inspirasjon og send gjerne eksempel på bildene du liker eller ville du ha. Finner du bilder du liker, så legg merke til bekledning, lokasjon osv – og spør gjerne meg om råd i forkant.

Hva kan jeg tilby deg?

Du har fant en fotograf som har en god erfaring med gravidfotografering.

Jeg spesialiserer meg innen gravidfotografering, og har derfor mer erfaring innen feltet. Derfor kan jeg tilby deg fantastiske bilder av din vaker gravidkroppen og ikke minst en helt fantastisk opplevelse av den tiden. Jeg kan tilby deg også høy kvalitet produkter som du kan glede seg over flere år. Det holder ikke med flotte gravidbilder av deg hvis ikke de blir presentert ordentlig med riktig fargegjengivelse, kapp og høy kvalitet. Jeg bestiller produkter hos en veldig god leverandør som praktiserer godt håndverk innen fotografi og leverer produkter fra A-Å, derfor er vi også så heldige at vi har kunder som kommer fra Oslo og andre sider av landet. Vi alle kan relatere oss med hvor kos det er å dra frem bildealbumet eller ha noen nydelige gravidfoto på vegg i gang, stue eller soverom :)

Tenk i forkant av fotografering hva har du lyst til og hvordan ønsker du å beholde de minnene fra dagen hos meg.  Her kan du finne list på alle produkter og priser som er tilgjengelig hos meg.

337894626_247621694280381_2276836494166210099_n.jpg
326249512_526051129328874_6549921480532125924_n.jpg
_DSC75072k.jpg
_DSC75152k.jpg

Når bør bildene tas?

  • Bildene bør tas når magen er synlig og stor men innenfor sikre marginer. Vi alle vet at babiser kan melde sin ankomst før termin, så pass på å forevige magen før den er saga blott.

  • Fra min erfaring den beste tiden for gravidfotografering er mellom uke 28-34 og vi har allerede avtalt tiden til fotografering med deg. På den tiden blir du i mye bedre form for fotografering en på den siste tiden rett før fotografering. 

 Bekledning

Naken: Om det er helt avkledd bør man tenke på at man unngår klær som lager strammemerker på kroppen. Vi gravide har mye vann i kroppen, og strammemerker sitter leeeeenge…

Kom derfor i løstsittende tøy til fotografen. Barbering gjør man som man selv ønsker, og selv om skrittet blir skjult på bildene – kan det ofte hende at hår stikker litt ut (derfor kan det være en ide å bare trimme håret).

 

Klær: Dersom du går for sine egne klær er det viktig å tenke på at du unngår lag på lag med klær – da magen kan bli skjult. Det er fint å vise litt hud, og gå for klær som fremhever formen på magen din. Pass på at plaggene matcher hverandre, slik at du brått ikke ender opp med et lyst antrekk og brått en sjokkgrønn topp som stjeler all oppmerksomhet. Unngå klær med masse skrift og logo på da det ofte roter til på bilder. Om det er flere som skal være med , f.eks søsken eller far – pass på at dere matcher i klesveien. Så kan man gjerne ta med flere forskjellige outfit og bytte på.  Det er veldig fint med olabukser og olajakke men også dress eller skinnjakker fantastisk alternativ til gravidfotografering.  

 

Klær i studio: Ja, det har jeg! I løpet av fotografering er det en eksklusiv studiogarderobe tilgjengelig til deg hvor du finner masse spennende fra helt enkelt til va-va-voom. 

 

Undertøy: Til fotografering det er viktig at du tar hudfarge undertøy og svart undertøy. 

Gå for undertøy-sett som er pent! La det super-behaglige, utvaskede bli liggende hjemme i skuffen. Når det kommer til underdel er det fint å gå for truse eller hipser, da g-streng ofte kan gjøre at det blir “for mye rumpe”. Vil du ha bilde i undertøy da er blonder og rysjer på undertøyet veldig fint, og ta gjerne med en kinomo eller søtt natt-tøy sett dersom du har en og har lyst på den type bilder.  

DSC084652.jpg
DSC08469-2ii.jpg
_DSC6530k.jpg
_DSC6563k.jpg
DSC08843k.jpg
DSC08769k.jpg

 Sminke, hud og hår

– Pass på å vann kroppen din dagene i forveien av fotograferingen. Dersom du drikker ekstra vann, får man fin glød i huden og unngår tørre partier. Du fukter rett og slett huden innenfra og får en fin glød i huden.

– Unngå soling med mindre man tørr å sole seg i nettoen, – dette fordi da slipper man solskiller på kroppen. Smør deg gjerne inn i en svak selvbruning krem dagen i forveien (om du har erfaring med det), slik at du får den lille ekstra gløden.

Ellers kan det være lurt å smøre kroppen med en fuktighetsgivende krem – for de som dropper selvbruningen.

– Siden hendene er mye i fokus; tenk litt på neglestellet og tånegler. Veldig fint er French eller mer naturelle farger på negler som kan passe fint til alle type stilen, klær og farger. 

– Hår som er fyldig er alltid fint på bildene. Unn deg det lille ekstra når det kommer til håret ved å gjøre litt stas på det. Sett det gjerne opp, krøll det eller lignende – slik at du unngår hverdagslooken 

– Sminke: ta på deg litt ekstra sminke enn normalt – da mye forsvinner med blits-lyset. Unngå mye shimmerprodukter i ansiktet, da man ofte kan se litt svett ut. Sett gjerne på deg løsvipper for å få det lille ekstra, men da i moderat mengde for å unngå at det ser falskt ut.

-       Du kan også bestille makeup artist og frisør til fotografering som har lang erfaring og kan lage dagen din hos meg helt spesielt. Har du lyst til det si fra med en gang så finner vi en løsning til deg.  

DSC08624.jpg
DSC08712k.jpg
_DSC74872k.jpg
DSC02865.jpg
DSC09010k.jpg

Hjelp, pappa vil ikke være med på bildene.

Vi fotografer vet at de pappaer ikke har såå stort behov for å være med på bildene, føler DE… Men det er utrolig kost å ha med pappa på bildene, -og med de riktige argumentene får du han mest sannsynligvis med. Det handler om å sette det største kravet først ( å være med på hele fotograferingen), for å så inngå kompromiss der dere møtes på halveien  Det har jeg erfart funker iallefall.. hehe! Å vise frem bilder med far i, er kos å se tilbake på for barnet. Det er godt å kunne se at det var to stikker som gledet seg, var fulle av forventning og sammen var et team. Dersom pappa er foto-sky er en god trøst å nevne at han KUN skal være med på noen få bilder. Da bruker det å være greit. Flesteparten tar vi jo av den gravide. Også er det jo vi fotografer som guider pappa hva han skal gjøre, og hvordan han skal stå. Så han skal slippe å beskymre seg for å tenke på positurer. Er det fremdeles helt uaktuelt for pappa å være med, kan den siste løsningen være å si “hva med BARE dine hender på magen?”. Det har vi aldri opplevd et nei til  Selv om det blir kun noen bilder med pappa sin hånd på magen din, – er det uansett en fin måte å vise barnet i senere tid for at pappa bidro han og var med.. bare på sin måte!

Hva annet å ta med?

Ta gjerne med deg noe rekvisita slik som ultralydbilde, vimpel, navneskilt, barneklær, barnesko, kosebamse, babysmykke eller noe annet som vil bety noe for deg/babyen. Vi bruker gjerne dette på noen bilder. Dersom du skal ta nyfødtbilder er det jo litt gøy å først kunne forevige f.eks en forventningsfull mamma med et babyplagg, – så forevige babyen ikledd dette på nyfødtfotografering. Bare et lite tips.

Du må gjerne også ta med deg noen florlette sjal, accessories(smykke,øredobber/armbånd o.l.) og hårpynt til deg selv hvis du har lyst til det. Ellers finner du masse spennende i studiogarderoben min. 

KGP09268k.jpg
DSC07855.jpg
DSC00056k.jpg
DSC00061k.jpg

Det lille ekstra

Husk at selvtillitten og komforten starter innenfra. Det flotteste du kan bære er et smil og en god utstråling. Dersom det er mulig så bruk gjerne litt tid på å føle deg vel før fotograferingen. Ta et bad, manikyr, hør på en godlåt, lakker neglene og generelt gjør for å kunne slappe av, puste litt ut – og få nok positiv energi til fotograferingen.

bottom of page